Familie Mediation

Familiemediation kan betrekking hebben op partnerproblematiek, scheidingsvraagstukken, ouderschapsplannen, verstoorde familieverhoudingen, opvolging in familiebedrijven, erfeniskwesties en vraagstukken met betrekking tot de zorg voor ouder wordende familieleden.

Familiemediation is gericht op een snelle, efficiënte oplossing van een specifiek en afgebakend conflict.

Conflicten binnen families zijn vaak complex en er kunnen meerdere partijen bij betrokken zijn.

Bij familiezaken kan de communicatie ernstig verstoord zijn doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich alsmaar opstapelen. Een probleem bij een familieconflict vormt vaak het gebrek aan objectiviteit bij beide partijen.

Tijdens de conflictbemiddeling wordt aandacht besteed aan de emotionele en zakelijke kanten van het conflict. De standpunten en belangen van verschillende familieleden worden helder op een rijtje gezet. Onder begeleiding van een mediator bedaren de emoties vaak weer, gaat onbegrip over in begrip en wantrouwen in vertrouwen.

Daarna kunnen beide partijen met respect voor elkaars belangen de problemen bespreken en tot gezamenlijke gedragen oplossingen komen.

Door familiemediation kan het conflict op een bevredigende manier worden afgesloten en kunnen relaties worden verbeterd of hersteld.

Zo komen familiezaken weer op orde.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.